Overslaan en naar de inhoud gaan

Van audit naar project consultancy

Finance Project Consultant - Joren

Joren maakte in 2020 de overstap van audit naar project consultancy bij hyphen. In dit artikel geeft hij een korte terugblik op zijn eerste project als finance consultant.

“Na meer dan vier jaar in de audit, had ik nood aan een nieuwe uitdaging. Na lang twijfelen, heb ik beslist om mijn zoektocht naar iets nieuws te starten. Na een eerste gesprek met Hyphen op hun kantoor was ik meteen verkocht. Als auditor kom je op veel verschillende plaatsen, maar nergens was de sfeer zo goed als daar.”

“Het leuke aan project consultant zijn, is dat je steeds blijft bijleren. Je komt telkens in nieuwe situaties en andere bedrijven terecht. Je moet zeer snel schakelen waardoor je jezelf blijft ontwikkelen als finance professional maar ook als persoon.”

Ondertussen heeft Joren net zijn eerste project achter de rug bij Uitgeverij VAN IN:

“Gedurende vier maanden was ik er aan de slag als FSS controller. De boekhouding van Uitgeverij VAN IN zit in het Shared Service Center in India. Ik was verantwoordelijk over dat Shared Service Center en deed de dagelijkse opvolging. Bij al hun problemen of vragen, was ik hun eerste aanspreekpunt.”

“Ik kijk terug op een zéér leuk en leerrijk project. Bij Uitgeverij VAN IN was iedereen toegankelijk en vriendelijk. Ik voelde me meteen thuis en dat zorgde voor een vlotte integratie.”

“Het opstellen van de jaarrekening, de maandafsluit in goede banen leiden, nieuw processen testen en verbeteren, de boekhouding in India aansturen, deel uitmaken van een controlling team, … Het waren allemaal zaken die ik tijdens mijn audit verleden nog niet had gedaan. Met de ondersteuning van Sally (Controller in Accounting Services bij VAN IN) ben ik erin geslaagd om al deze projecten tot een goed einde te brengen.”

°°°°°°°°°°

“Joren werd meteen aanvaard als extra werkkracht bij Finance. Het voelde voor ons dat hij de firma al jaren kende. Hij is een aangename persoon die zeer leergierig is. Hij moest op korte tijd de Financial Controller ondersteunen in allerlei activiteiten zoals jaarrekening en maandafsluiting. Hij is er dan ook direct tegenaan gegaan en heeft zich ingewerkt in de verschillende systemen en daarbij de externe boekhouding goed geholpen om onduidelijkheden mee weg te werken zodat de maandafsluiting nu vlotter verloopt.

We zijn Joren dan ook zeer dankbaar voor zijn onvermoeibare inzet, enthousiasme en professionele kennis dat hij heeft getoond in zijn korte periode bij ons. “

- Sally Van Put, Controller in Accounting Services bij VAN IN

°°°°°°°°°°

Toekomstperspectief

“Nu is mijn eerste project afgesloten en ben ik al aan de slag op mijn volgende project. Tot op heden heb ik mijn overstap van audit naar consultancy nog geen seconde beklaagd. En ben ik ben enorm trots om deel uit te maken van Hyphen.”

Let's talk!

Wil jij net zoals Joren ook jouw grenzen verleggen in Finance? Bekijk onze openstaande vacatures of neem contact met ons op via joinus@hyphen.be. Wij helpen jou graag verder!

Laat het nieuws tot bij jou komen

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor maandelijkse insights en artikels over finance en staffing die rechtstreeks in je inbox landen.