Overslaan en naar de inhoud gaan

freelancer in de kijker: Mikhail Taspinar

freelancer in de kijker

‘Ik maak van cijfers een verhaal’

Na 10 jaar als accountant, startte Mikhail Taspinar als freelancer om sneller te kunnen bijleren. ‘Ik focus nu meer op analyse en controlling. Als freelancer leer ik veel bij en bouw ik een groot netwerk op. Hyphen staat me daarbij steeds met raad en daad bij.’

Kan je je functie als freelance financial consultant toelichten?

Mikhail: "Ik werkte tot 2018 als accountant. In mijn laatste job als werknemer, bij Deloitte, heb ik ook voor het eerst aan treasury management gedaan. Vervolgens ben ik meer beginnen werken op analyse en controlling. Dat heeft me echt gebeten, daarom heb ik me daarop geheroriënteerd als freelancer."

"Bij mijn vorige klant (Lonza) deed ik aan site-controlling, daarbij draait het om het controleren en opvolgen van het hele productieproces. Iets wat nieuw was voor mij, maar het beviel me enorm. Ik kreeg zicht op het hele operationele aspect, waardoor ik de cijfers beter begreep. Dat liet me toe om aan de klant uit te leggen hoe de cijfers geïnterpreteerd moeten worden. Het directe contact met klanten is iets wat ik als freelancer echt waardeer. Nu interpreteer ik de cijfers en maak er een verhaal van, dat ik uitleg aan mijn collega’s."

"Als freelancer kan je snel groeien en nieuwe dingen bijleren in verschillende sectoren. [...] Wat van onschatbare waarde is."

Mikhail Taspinar, finance interim manager

Wat zijn momenteel de belangrijkste trends in de sector?

"Je ziet dat bedrijven steeds meer nood hebben aan accurate cijfers, om zo maximaal te kunnen anticiperen op veranderende omstandigheden. Daarom moet er snel geschakeld kunnen worden. Bedrijven hebben bijgevolg vaker gespecialiseerde professionals nodig."

"Bovendien is er een nieuwe generatie die niet langer zijn hele carrière bij één bedrijf blijft. Jonge werknemers willen uitgedaagd worden en nieuwe dingen leren. Doordat ze vaker van werkgever veranderen, hebben bedrijven meer nood aan gespecialiseerde freelancers die op korte termijn resultaten kunnen opleveren."  

Hoe heb je Hyphen leren kennen en waarom koos je ervoor om samen te werken?

"Toen ik nog bij McKinsey werkte, leerde ik een aantal uitstekende consultants kennen. Die legden me uit dat je als freelancer beter, sneller en met meer vrijheid kan groeien. Dat zette me aan het denken. Via mensen uit mijn omgeving kwam ik vervolgens bij Hyphen terecht."

"De eerste gesprekken liepen meteen zeer vlot. Hyphen heeft me goed ondersteund en uitleg gegeven over de voor- en nadelen van freelancen. Ze legden ook uit hoe ze mij daarbij konden ondersteunen en ontzorgen. Hyphen heeft me zodanig gemotiveerd en ondersteund, dat ik de stap durfde zetten."

Hoe ervaar je de samenwerking in de praktijk?

"Zeer positief. Wat me vooral opvalt is hoe dicht Hyphen bij zijn freelancers staat. Het is niet enkel een tussenpartij, ze staan steeds klaar om ondersteuning te bieden bij je ontwikkeling en allerlei praktische zaken."

"Die nabijheid tot de freelancers heb ik nergens zo sterk gezien. Hyphen staat altijd klaar om ondersteuning, raad en een luisterend oor aan te bieden. Die nabijheid stelt je als freelancer gerust en geeft meer vertrouwen in de samenwerking met de klant. Want we weten dat Hyphen voor ons klaar staat."

Zou je anderen ook een samenwerking met Hypen aanraden en waarom?

"Ik zou de samenwerking met Hyphen absoluut aanraden. De expertise van het hele team is volgens mij ongeëvenaard in de sector. Zoals ik al zei, staan ze dicht bij hun freelancers en bieden ze steeds raad. Zeker bij je opstart als freelancer is dat een enorme meerwaarde. Hyphen helpt me verder uitstekend bij het vinden van nieuwe projecten en staan me ook tijdens de projecten bij."

"Iedereen in het Hyphen team is zeer bekwaam en vriendelijk. Je voelt dat het een heel dynamisch team is dat optimisme uitstraalt. Dat merk je zeker tijdens de events, je voelt er de positieve energie. Hyphen voelt echt aan als een grote familie."

Laat het nieuws tot bij jou komen

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor maandelijkse insights en artikels over finance en staffing die rechtstreeks in je inbox landen.