Overslaan en naar de inhoud gaan

Hyphen consultant in de kijker: Evy

Project consultant Evy Voortmans

Na ruim 16 jaar ervaring te hebben opgedaan als accountant kwam Evy het team van Hyphen vervoegen in 2020 als consultant. Als atypisch accountantprofiel, zoals zij haar zelf wel eens noemt, kwam ze terecht in een rol waar ze haar liefde voor het projectmatige en leidinggevende kan verderzetten.

We stelden haar enkele vragen over haar traject als accountant en de overstap naar project consultancy.

Waar komt die interesse in accountancy precies vandaan?

“De liefde voor economie en boekhouden kwam al in de middelbare school. Ik was erdoor gefascineerd en de stap richting een financiële studie was dan ook een logisch vervolg. In boekhouding was toen al veel werkgelegenheid en dit is vandaag niet anders. In de laatste maanden van mijn studies vond ik ook meteen werk als AP-accountant in een KMO.”

Hoe is jouw rol als accountant sindsdien geëvolueerd?

“Na 8 jaar in mijn functie als AP-accountant borrelde er iets in mij om andere horizonten te zoeken. Ik wilde meer uitdagingen en verkennen wat ik graag zou doen. Zelf trok ik graag processen naar me toe en ook het leidinggevende sprak me enorm aan.”

“Ik vervolgde uiteindelijk mijn carrière bij Friesland Campina. Daar ging het de eerste jaren heel snel. We maakten de beweging naar een shared service center en ik werd voorgedragen als AP-teamlead. Door een fusie breidde mijn team van 7 uiteindelijk uit naar 11 mensen die verdeeld zaten over drie locaties.”

Consultant Evy Voortmans

Waarom heb je gekozen voor project consultancy?

“Bij Friesland Campina werkte ik mee aan heel wat internationale projecten. Zo was ik verantwoordelijk voor het opzetten van een shared service center in Boedapest en uiteindelijk ook de carve out van de financiële diensten. Eén van de meest uitdagende projecten uit mijn carrière.”

“Als gevolg hiervan verdween de afdeling die ik zo hard had opgebouwd maar het was tegelijk het bewijs dat ik in een project en change environment heel goed tot mijn recht kwam. De uitdagingen die hier ook mee gepaard gingen, prikkelden mij enorm en lieten me beseffen: hier wil ik in verder.”

Hoe ben je uiteindelijk bij Hyphen terechtgekomen?

“Ik werd gecontacteerd door Hyphen en kwam een week later al op gesprek. Ik had hier meteen een klik. Wel twijfelde ik nog over het statuut dat ik zou aannemen. Gelukkig kon ik hier ook rekenen op de expertise van dixon&company, het moederbedrijf van Hyphen.”

“Zo kreeg ik gedurende een halve dag de kans om kennis te maken met de permanente werving bij Dixon zowel als de consultancy en interim managementoplossingen van Hyphen. Ik had verschillende opties openliggen en koos uiteindelijk voor stabiliteit als consultant.”

Wat heeft jouw overtuigd om voor Hyphen te kiezen?

“Mijn bedrijfsnetwerk was niet zo uitgebreid en ik had niet veel verschillende ervaringen. Met de juiste begeleiding, door opleidingen te volgen, in nauw contact te staan met mijn collega’s bij Hyphen, … kon ik op vrij korte termijn een grote sprong maken in mijn finance carrière.”

“Er wordt eveneens veel moeite gedaan om jou te leren kennen. Jouw karakter, persoonlijkheid, welke vaardigheden en kwaliteiten je bezit, welke richting je graag uit wil gaan, wat je wil aanleren, … Aspecten die je zeker afgevinkt wil zien wanneer je evolutie wil maken in jouw carrière.”

“Hyphen bood me dus de kans om verder te evolueren, maar bracht ook het veranderingsaspect dat ik zocht in mijn professionele carrière. Het heeft een enorm breed klantennetwerk en krijgt een resem aan opdracht binnen voor diverse finance functies en -rollen. Op die manier heb ik het beste van beide werelden.”

Hoe zie jij jouw rol als accountant evolueren?

“Als accountant wil ik breed gaan in mijn kennis en ervaring. Je kan je ook specialiseren in bijvoorbeeld het fiscaal luik maar mijn interesse en toekomst ligt in het leren en groeien in elk aspect als accountant. Ik wil ook opnieuw evolueren in de rol van people manager en dit in een zo breed mogelijk functie. Ik wil multi-inzetbaar zijn bij veel klanten en niet zozeer specialiseren in een niche binnen mijn vakgebied. Een kans die ik kreeg in mijn vorige opdracht bij Auto Repair Group.”

 

Laat het nieuws tot bij jou komen

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor maandelijkse insights en artikels over finance en staffing die rechtstreeks in je inbox landen.