Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom kiezen voor finance consultancy?

finance consultancy

Als finance professional kan je vandaag kiezen uit een brede waaier aan interessante finance jobs. Wanneer je nog zoekende bent naar de ideale volgende stap in jouw carrière kan de ruime keuze jouw beslissing wel net moeilijk maken. Een keuze waar we jou bij hyphen graag bij helpen.

Krijg je als finance professional energie van afwisseling? Ben je op zoek naar een carrière die je volledig zelf kan ontwerpen, opleidingen op maat en wil je tegelijk deel uitmaken van een warm en hecht team? Was het antwoord vier keer volmondig ja?! Dan kan een carrière als finance consultant bij hyphen wel iets voor jou zijn!

 

Maar wat is finance consultancy eigenlijk?

Consultancy of consulting wordt vaak gedefinieerd als “advies geven’. Maar het is veel meer dan dat. Als Finance consultant zal je tijdelijke ondersteuning bieden bij klanten die hun continuïteit willen waarborgen; optimalisatieprocessen willen opzetten; of nood hebben aan jouw specifieke Finance expertise. Je zal dus deel uitmaken van het Finance team van jouw klant waardoor je rechtstreeks impact kan maken op een organisatie. 

 

Waarom kiezen voor finance consultancy bij hyphen?

Variatie en afwisseling

De meerwaarde van projectwerk is dat je niet voor één type rol moet kiezen. Elke rol heeft in elke organisatie een andere invulling waardoor je van verschillende takken binnen het finance domein kan proeven. Zo kan je bijvoorbeeld rollen in GL accounting, FP&A analyses of business controlling ontdekken.

Weet jij al heel goed welk pad je wil bewandelen? Ideaal! Of je nu de ambitie hebt om door te groeien tot controlling manager of CFO, we stellen samen met jou een traject op maat op om jouw professionele doelen te bereiken. Zo krijg je de kans om een heel diepgaande kennis van jouw droomfunctie op te bouwen en deze in verschillende contexten uit te oefenen.

Een steile leercurve

Tijdens jouw eerste maanden op project als finance consultant zal je een steile leercurve ondervinden. Je blijft keer op keer nieuwe zaken bijleren en zal op korte termijn een stevige expertise opbouwen. Denk maar aan diverse manieren om budgetten op te stellen, automatisatie van rapportages, verschillende ERP systemen ontdekken (of implementeren) etc.

Coaching

Toch nog leergierig naar andere zaken die niet binnen jouw project aan bod komen? Dat kan! We geloven sterk in het principe van levenslang leren. Naast learning on the job kan je ook steeds rekenen op extra coaching en opleidingen op maat.

Zo beschikken we over een flinke dosis in-house kennis van enerzijds ons gedreven team van project consultants en anderzijds onze business managers. De laatstgenoemden – die allemaal een Finance achtergrond hebben – zullen je met veel enthousiasme begeleiden en coachen tijdens jouw ontdekkingstocht door de Finance wereld.

Verder bekijken we samen met jou welke trainingen kunnen bijdragen aan jouw individuele ontwikkeling enerzijds en aan een positief verloop van jouw project anderzijds. De onderwerpen van de trainingen zijn zeer divers: Finance technische topics, Excel voor gevorderden, productiecontrolling, Power BI, leiderschap, assertiviteit etc.

Een warm en hecht team

We hechten niet alleen aandacht aan een stimulerende werkomgeving, maar ook een fijne bedrijfscultuur is belangrijk. Bij hyphen kan je rekenen op een warm, open en hecht team waar je volledig jezelf kan zijn.

Ook al breng je een groot deel van jouw werkweek door op het project zelf, krijg je voldoende mogelijkheden om jouw mede-consultants goed te leren kennen. Van Friday drinks tot teambuildings en zelfs koerstochtjes op zondag, je komt terecht in een hechte en vertrouwde groep van dertig ambitieuze collega’s.

 

Testimonials

Wij geloven dat een carrière in finance consulting een lonend carrièrepad is voor financiële professionals. Maar geloof ons niet op ons woord. Ontdek in de plaats wat onze finance consultants te zeggen hebben over hun carrière bij hyphen:

Consultants aan het woord
Projecten in de kijker

 

Overtuigd & zin om de sprong te maken?

Meteen overtuigd en klaar om de sprong te maken? Bekijk hier onze openstaande vacatures en solliciteer vandaag nog! Of wil je graag meer weten? We helpen jou graag verder! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

Laat het nieuws tot bij jou komen

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor maandelijkse insights en artikels over finance en staffing die rechtstreeks in je inbox landen.