Overslaan en naar de inhoud gaan

Business Manager in de kijker: Sarah

Business Manager Sarah

In de wereld van Finance draait het niet alleen om cijfers, maar ook om mensen. Voor Sarah was dit de reden om begin 2022 de overstap te maken van een functie in Finance naar de rol van Business Manager bij Hyphen. Ontdek in deze blog haar traject.

Sarah begon haar carrière als handelsingenieur, gespecialiseerd in accounting en auditing. Met deze kennis ging ze aan de slag bij PwC, waar ze bijna zes jaar in de financiële sector werkte. Hier ontwikkelde ze een breed scala aan hard en soft skills, van projectmanagement tot teamcoaching.

"Bij PwC heb ik veel geleerd, zowel op technisch als op persoonlijk vlak. Ik leerde omgaan met de complexiteit van de business van verschillende ondernemingen, en ontwikkelde ook mijn communicatieve en coachende vaardigheden," vertelt Sarah.

Tijdens haar tijd bij PwC ontdekte Sarah dat ze het meest genoot van de momenten waarop ze direct met klanten kon samenwerken. "Ik merkte al snel dat ik liever naast mijn klant zat om de business en processen te begrijpen, dan uiteindelijk het analysewerk achter mijn laptop te doen," zegt Sarah. Dit legde de basis voor haar latere overstap naar een commerciële rol.

De rol van Business Manager

Sarah's zoektocht naar een nieuwe uitdaging bracht haar bij Hyphen, waar ze haar Finance achtergrond kon combineren met haar nood aan meer menselijk contact en sales. "Ik was al een tijdje aan het overwegen om een nieuwe rol te zoeken. Bij Hyphen vond ik een team van business managers met een vergelijkbare achtergrond, wat me over de streep trok," deelt Sarah. Het was een sprong in het onbekende, maar een weloverwogen keuze die haar tot op de dag van vandaag geen moment heeft teleurgesteld.

"Dankzij mijn ervaring kan ik in de diepte spreken met onze Finance professionals en klanten. Ik begrijp hun noden en kan de juiste projecten koppelen aan de juiste mensen, wat leidt tot succesvolle resultaten.

Sarah, Business Manager bij hyphen

Als business manager focust Sarah zich op de regio Vlaams-Brabant en Brussel. Intussen beheert ze een portefeuille van ongeveer 70 klanten en volgt ze zo’n 40 lopende projecten in finance op. Haar dagelijkse taken omvatten een mix van meetings en netwerkmomenten met CFO’s en interim managers tot het opstarten van nieuwe projecten, projectopvolging en feedbackgesprekken. "Elke dag is anders, dat maakt de rol zo boeiend" legt Sarah uit.

Wanneer een klant contact opneemt met een specifieke behoefte binnen de finance organisatie, neemt Sarah eerst een adviserende rol aan. Met haar ruime marktkennis kan ze advies geven over het meest geschikte profiel, het bijbehorende tarief, en andere relevante eigenschappen die nodig zijn om de meest geschikte oplossing te vinden voor de klant.

Haar Finance achtergrond helpt haar hierbij enorm. "Dankzij mijn ervaring kan ik in de diepte spreken met onze Finance professionals en klanten. Ik begrijp hun noden en kan de juiste projecten koppelen aan de juiste mensen, wat leidt tot succesvolle resultaten. Deze directe impact zorgt ervoor dat ik veel voldoening haal uit mijn job."

Een cultuur waar ondernemerschap centraal staat

"Bij Hyphen heerst een ondernemende cultuur met veel verantwoordelijkheidszin. Iedereen helpt elkaar en staat open voor feedback. We leggen de lat hoog voor onze consultants en staan bekend om onze kwaliteit en projectopvolging," aldus Sarah. Deze cultuur zorgt ervoor dat klanten en interim managers regelmatig terugkomen, wat getuigt van de sterke reputatie die Hyphen in de markt heeft opgebouwd.

Sarah haalt veel voldoening uit haar werk. "Elk succesvol project met een tevreden klant en interim manager/consultant geeft mij energie en motiveert mij. De variatie in mijn rol en de mogelijkheid om continu bij te leren over de uitdagingen in Finance en voor ondernemingen in het algemeen, houden het spannend en leerzaam," zegt ze enthousiast.

Overweeg jij om net zoals Sarah de overstap te maken naar de rol van Business Manager? Hyphen biedt je de kans om je Finance expertise in te zetten in een gevarieerde en uitdagende omgeving. Durf de sprong te wagen en ontdek de voldoening van een carrière als business manager bij Hyphen.

> Ontdek de volledige vacature

Laat het nieuws tot bij jou komen

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor maandelijkse insights en artikels over finance en staffing die rechtstreeks in je inbox landen.