Overslaan en naar de inhoud gaan

Consultant in de kijker: Margo

project consultant - margo

Eén jaar geleden vervoegde Margo ons team van finance consultants. In deze blog blikken we samen met Margo even terug op haar overstap van audit naar project consultancy, haar realisaties van de afgelopen maanden, en wat voor haar hyphen nu echt speciaal maakt.

De overstap van audit naar project consultancy

“Ik heb eigenlijk TEW gestudeerd met een major in marketing. Niet het typische parcours van iemand die in finance werkt dus.“

“Na mijn studies wist ik nog niet exact welke richting ik uit wou gaan, maar waar ik wel zeker van was, is dat ik nog veel wilde bijleren. Ik ben dan uiteindelijk in audit gestart en dat bleek mij toen heel goed te bevallen.”

Behoefte aan afwisseling

“Na een aantal jaar begon ik toch uit te kijken naar iets anders. Tijdens audit was duidelijk geworden dat de afwisseling en leercurve belangrijk zijn voor mij, zowel als het sociale contact met collega's.”

“Door de behoefte aan afwisseling ben ik naar consultancy beginnen kijken. Alles wat ik zocht (de combinatie van afwisseling en een steile leercurve enz.), vond ik meteen bij hyphen.”

Mijn parcours als project consultant

“Bij mijn eerste gesprekken bij hyphen viel het mij meteen op hoe warm, ondernemend en open de cultuur was. Ik voelde me onmiddellijk thuis en ben dan ook al snel gestart op mijn eerste project als Business Analyst bij Adecco.”

Mijn eerste project als Business Analyst

“Hier was ik verantwoordelijk voor de periodieke KPI reporting naar zowel het management als klanten, adhoc analyses voor het sales team en de aanvoer van data aan het marketing team.”

 “Als lid van het Business Intelligence team heb ik hier vooral mijn IT-skills serieus kunnen aanscherpen. Zo heb ik de kans gekregen met Microsoft SQL te leren werken en werd mijn Excel-kennis op de proef gesteld.”

“Ook was het heel fijn om vanuit mijn analytische ervaring toch ook nog eens met de sales en marketing afdeling samen te kunnen werken, een beetje terug naar mijn roots eigenlijk.”

Mijn huidige project bij ISS

“Intussen heb ik mijn eerste project succesvol afgerond en ben ik gestart aan als finance Business Analyst bij ISS Facility Services. Twee projecten met ongeveer dezelfde titel dus maar een compleet andere invulling van de rol.”

“Op mijn huidige project ben ik verantwoordelijk voor een aantal key accounts. Ik ondersteun deze accounts bij de maandelijkse closing, kostenanalyse, opvolging van de facturatie en AR collectability. Deze functie neigt meer naar controlling waar ik uiteindelijk ook in verder wil.”

Waarom hyphen

“De grootste troef van hyphen is voor mij absoluut de persoonlijke aanpak. Ik heb naast mijn project nog veel contact met de andere hyphen collega's. Zo ga ik geregeld een dagje bij hen op kantoor werken, en zie ik mijn mede-consultants op opleidingen en verschillende after work-activiteiten.”

“Daarnaast heb ik echt inspraak in mijn carrièrepad. Ik heb inspraak in de keuze van mijn projecten en verschillende opleidingen die ik wil volgen waardoor ik mijn carrière zelf vorm kan geven. De topcollega's kreeg ik gratis bij ?.”

“Hyphen doet alles net een beetje anders. Je voelt de passie en drive bij je collega's wat mij zelf motiveert om er ook 100% voor te gaan.”

Mijn toekomst als consultant

“In mijn volgende projecten hoop ik vooral nog van veel verschillende aspecten binnen controlling en business analyse te kunnen proeven en zo een brede algemene ervaring op te bouwen.”

Laat het nieuws tot bij jou komen

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor maandelijkse insights en artikels over finance en staffing die rechtstreeks in je inbox landen.